Izgradnja reciklažnih centara

Bez autora
Jul 10 2011

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić potpisao je sa predsednicima 16 gradova i opština Ugovore o sufinansiranju izgradnje i opremanja reciklažnih centara. To predstavlja korak napred za stvaranje uslova da građani Srbije sami krenu da razvrstavaju otpad i da on na kraju završi u reciklažnoj industriji. Uz pomoć sredstava od 650 miliona dinara, koje je Vlada obezbedila za komunalna preduzeća, u narednim mesecima biće završeno 20 reciklažnih centara. Oko 60 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno infrastrukturom za separaciju otpada. Od 40 do 50 odsto otpada na deponijama ima ekonomsku vrednost i od njega može da se podigne reciklažna industrija, a današnje potpisivanje ugovora uštedeće desetine miliona dinara, jer će se otpad preraditi. Zahvaljujući reciklažnoj industriji otvoreno je 7.000 radnih mesta, a očekuje se da će izgradnja reciklažnih centara omogućiti zapošljavanje još ljudi.

Izgradnja reciklažnih centaraPotpisan Ugovor o sufinanasiranju izgradnje i opremanja reciklažnih centara u 16 srpskih gradova i opština. Taj ugovor će uštedeti desetine miliona dinara, ističe resorni ministar Oliver Dulić.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić potpisao je sa predsednicima 16 gradova i opština Ugovore o sufinansiranju izgradnje i opremanja reciklažnih centara.

Dulić je, prilikom potpisivanja ugovora u Opštini Kraljevo, istakao da to predstavlja korak napred za stvaranje uslova da građani Srbije sami krenu da razvrstavaju otpad i da on na kraju završi u reciklažnoj industriji.

Ministar je istakao da će uz pomoć sredstava od 650 miliona dinara, koje je Vlada obezbedila za komunalna preduzeća, u narednim mesecima biti završeno 20 reciklažnih centara.

Prema njegovim rečima, 60 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno infrastrukturom za separaciju otpada.

Dulić je ukazao da 40 do 50 odsto otpada na deponijama ima ekonomsku vrednost i od njega može da se podigne reciklažna industrija, a današnje potpisivanje ugovora uštedeće desetine miliona dinara, jer će se otpad preraditi.

"Zahvaljujući reciklažnoj industriji otvoreno je 7.000 radnih mesta, a očekuje se da će izgradnja reciklažnih centara omogućiti zapošljavanje još ljudi", napomenuo je Dulić.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima opština Kraljevo, Beograd, Sombor, Kragujevac, Zrenjanin, Valjevo, Vranje, Inđija, Trstenik, Majdanpek, Raška, Ada, Sokobanja, Vrnjačka banja, Negotin i Paraćin, pri čemu će u Beogradu biti izgrađena dva centra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik